Festprogram?

Ett bröllop inkluderar ofta en fest, och till denna är det vanligt att göra ett festprogram. Det är inget måste, men kan vara kul för gästerna och ett sätt att skapa en god stämning.

Festprogrammet kan se ut på tusentals sätt, det kan vara en liten bok, i formen av en ”loppa”, vara en utskrivet hemma eller tryckt på tryckeri med bröllopets tema rakt igenom. Begränsningarna i festprogrammet finns bara i fantasi, budget och tid!

Festprogrammet går att använda till allt från att göra roliga presentationer av gästerna eller hur gästerna känner brudparet, till att göra infopraphics med statistisk. I ett festprogram kan också menyn finnas med och humoristiska ”regler” för festen.

Om ni vill ha presentationer och statistik om gästerna med i festprogrammet så kan det inte tillverkas förrän efter osa. Så beroende på hur ambitiösa ni är med programmet, behöver osa anpassas. Det är också viktigt att ha i bakhuvudet att folk kan bli sjuka eller hoppa av med väldigt sent varsel.

Ibland vill toastmastern ha ansvar för festprogrammet för att kunna fylla det med spex eller kul saker om brudparet, oftast så gör brudparet programmet själva. Det är bra att ta den diskussionen med toastmastern tidigt i processen så att alla är överens och vet vad som förväntas av dem.