Peppe

Vem är du? Peppe, 31, gift med Kajsa, jur. kand., fritidspolitiker, mycket kvällsmöten, tycker om tydliga ramar att förhålla mig till.

När gifte ni er? Mars 2015 

Hur länge hade ni varit ihop? 8 år typ

Bodde ni ihop? Ja, sedan länge

Förlovningen? Hur gick den till? Det fanns sedan länge en halvtyst överenskommelse att äktenskap var den logiska och praktiska följden av förhållandet. Diskuterades mer ingående efter några öl på en charmig sunkpub i Ystad. Kan även vid ett senare tillfälle ha funnits ett fnittrigt ironiskt knäfallande frieri med mig i nattskjorta och nattmössa. Vi var förlovade ungefär ett halvår men utan ringar eller annan annonsering.

Hur tänkte ni kring ert bröllop? Vi ville inte ha kyrkligt, och inget fuss. Det skulle vara så litet och informellt som möjligt. Vi hade en vän som vigselförrättare, tre andra på plats i rådhuset och efterföljande öl på pub (med ett 30-tal personer som mer eller mindre bjöd in sig själva eller kom förbi).

Varför ville ni gifta er? Ett mycket praktiskt juridiskt paketerbjudande. En fin romantisk känsla att rättsförhållandet för alltid kommer vara registrerat i folkbokföringen.

Vad var det som blev mest nervöst? Hade nån timme innan vigseln när det kändes väldigt stort, i övrigt var det bara gött.

Vad ångrar du att ni gjorde eller inte gjorde? Ingen ånger, någonsin. Kunde kanske ha informerat våra föräldrar innan men det var lugnt.

Vad var bäst? Att vi gjorde det på vårt eget sätt och inte lät andras åsikter eller några konventioner komma i vägen!